Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tápiószentmárton-fürdő

2010.04.28

Tápiószentmárton - Gyógyfürdő

 

A fürdőről

 

A Tápiószentmártoni Gyógyfürdő belterületi üdülőterületen, közel 10 hektáron fekszik; a villany-, víz- és gázellátás zavartalan.

Fürdőnk működése egy, az 1960-as évek végén fúrt hévízkúton alapul, melyből 650 méter mélyről tör fel az 52 fokos termálvíz (alkálihidrogénkarbonátos-kloridos hévíz), ezen kívül természetesen a hideg víz is jelen van.

A hévíz általános nyugtató, alvásjavító, fájdalomcsillapító hatással bír az idegrendszerre; különféle bőrbetegségek orvoslására is alkalmazható, De generatív kopásos mozgásszervi betegségek gyógyításában rendkívül hatásos lehet, a reumatológiai folyamatok aktivitásának csökkenését idézheti elő. Súlyosabb sérülések utókezelésében, - főleg melyek mozgáskorlátozottsággal járnak – alkalmazható sikerrel.

Alkáli hidrogén tartalma miatt mozgásszervi és nőgyógyászati kórképekben javasolható, valamint klorid tartalma miatt általános erősítő, ellenállás-fokozó hatású.

2003-ban októberében egy szakértői csoport által végzett kutatások eredményeképpen a termálvizet gyógyvízzé minősítették.

 

Szolgáltatásaink

 

Strandunkon jelenleg 4 medence működik:

- űlőpados gyógymedence, 12x12m-es,
- strandmedence, 25x10 m-es,
- gyermekmedence, 10x10 m-es,
- úszómedence, 33,33x21 m-es
2005. májusára egy nagyobb beruházás ért végett, melynek eredményeképpen felújított medencékkel, új öltözőkkel, zárható szekrényekkel, vizesblokkokkal várjuk Kedves Vendégeinket!

Fürdönk kiváló pihenést és szórakozási lehetőséget nyújt minden korosztály számára. 4 medencével, ujonnan kialakított sportpályákkal (homokfoci, strandröplabda) állunk látogatóink rendelkezésére.
Nyári programok: homokfutball bajnokság, éjszakai zenés fürdőzés, egyéb kulturális programok.

A strand területén jelenleg több hideg-meleg konyha büfé, palacsintasütő és bazár található, ahol a vendégeknek lehetősége van étkezésre, frissítők fogyasztására illetve népművészeti és tájjellegű emléktárgyak megismerésére, vásárlására. További frissítő-, pihentető- és aroma-masszázs teszi még teljesebbé a pihenni vágyok kikapcsolódását.

Október 25-ig 10.00-15.00 óráig üzemel az ülőpados gyógymedence,
A belépőjegy -

Nyitva tartás:

Május és szeptember 9.00 - 17.00 16.00 után 200 Ft kedvezmény
Július – augusztus 9.00 – 19.00 18.00 után 200 Ft kedvezmény

Jegyárak:
-

 

A mappában található képek előnézete Tápiószentmártn strand

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.