Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Őszentsége Dalai Láma üzenete 2006

2008.10.24

...Ez a felvétel 2006. 10.11-én készült Prágában. Őszentségével, a XIV. Dalai Lámával a “Tibet - A száműzött ország” című új magyar dokumentumfilm alkotói – Izing Róbert és Janzsó Viktor – készítettek interjút. Ekkor kérték fel, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójának alkalmából intézzen egy rövid beszédet a magyar néphez. A beszéd szinkronizált változata Konrád Antal színművész segítségével készült. Alább a szöveg

" Magyarok!


Bár népük nagy múltra tekint vissza, a szabadság és a demokrácia terén még fiatalnak számítanak. A lehetőség mindazon által eljött az Önök számára , hogy kibontakoztassák képességeiket és megmutassák a világnak szellemüket,  kezdeményező képességüket. Ehhez azonban az önbizalom elengedhetetlen.
Éppen ezért akármilyen nehéz is, bármilyen akadállyal, nehézséggel néznek szembe, nem szabad, hogy elveszítsék a reményt és az elhivatottságukat.
Bizakodónak kell maradniuk!
Egy tibeti mondás úgy tartja: 9 kudarc 9 próbálkozást jelent.
Biztos vagyok abban, hogy egy ilyen nagy múltú nemzet fényes jövő előtt áll. Kérem, dolgozzanak továbbra is keményen és távlatokban gondolkodjanak! Tartsák szem előtt azokat a nemes célokat, amelyek a közös érdekeket szolgálják . Az emberek sokszor - és ez a politikusokra különösen igaz- elvesznek az apró részletekben. Ez nem helyes.
Gondolkodjanak távlatokban! Ez az én tanácsom. Köszönöm." 

 http://uk.youtube.com/watch?v=CsvJbnGuHBA

    A nepáli papok 2005-ben kijelentették, hogy mindennap imátkoztak a Földért. Most "vajúdik a Föld és a Kárpát-medencében szüli a jövőt."


A nepáli Fehér Királyi Kolostor vezetője magyarországi tartózkodása idején így szólt a magyarokhoz:
"Önök, magyarok elképzelni sem tudják, milyen büszkék lehetnek nemzetükre, magyarságukra. Mi biztosan tudjuk, hogy a világ szellemi, lelki és spirituális megújhódása az Önök országából fog elindulni. A világ szívcsakrája az Önök országában, a Pilisben található. Ez a spirituális megújhódás már megindult Önöknél!"

 

 

 

 Tibeti béke lángja Budapesten:

 http://uk.youtube.com/watch?v=4KOsqaHTPkU

Őszentsége Dalai láma interjú 2008-ban, Németországban:

http://uk.youtube.com/watch?v=faYqUtLoBRg

 

A mappában található képek előnézete Békés hit