Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Mandala

 

 
 

 Hagyományosan körbe készített ábra, amely szabályos, ritmikusan ismétlődő formákat tartalmaz. Az ember anyagba zártságát a négyszögletes elem képviseli. A tökéletességet, az istenit a kör szimbolizálja. Az alkotói szabadság engedi, hogy a körbe egyéni elemeket rajzoljunk, amivel kifejezésre juttatjuk saját érzelmi világunkat. A mandala elkészültekor eljuthatunk a kiteljesedés és megelégedettség örömteli érzéséhez. Gyönyörködhetünk saját munkánkban, termékeny kreativitásunkban.

 

 

Gyógyhatása

 

 

  Meditatív hatású, megnyugtatja az idegrendszert. A gondolatokat lecsitítja, rendezi, segít az események megértésében. Gondolati tisztaságot ad. Kiegyensúlyozza a két agyfélteke harmónikus működését. Önmagunkal szembeni türelemre és őszinteségre késztet. Új ötleteket ébreszt, amit a megvalósítható földi síkra átültethetünk.Összekapcsolja a fizikai testet a felsőbb síkokkal, ezáltal segíthet felismerni rendeltetésünket. Mindezek által beindítja a szervezet öngyógyító működését és kiegyensúlyozza az emberi energiarendszert.

 

 

Készítése

 

 Használhatunk előre megrajzolt ábrát, de magunk is bátran készíthetünk egyedi mintát. Körzővel rajzolunk egy kört, vonalzóval, szögmérővel szabályos szeletekre osztjuk, fekete filctollal megrajzoljuk az ábrát. Végül színes ceruzával vagy festéssel színezzük.Szánjunk rá bőven időt,nyugodt körülmények között készítsük, csendben vagy meditációs zene hallgatása közben. Kisebb méretben készíthetünk belőlük üdvözlőlapot, könyvjelzőt, meghívót.

(Veru)

 

 

Chakra meditation:

http://uk.youtube.com/watch?v=rFqHa4gOP3c

 

A mappában található képek előnézete Színező