Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


D, Aloe Vera

2010.01.26

Aloe Vera

 

Évezredek óta ismert gyógynövény azokon a vidékeken, ahol őshonos (Afrika meleg, száraz éghajlatú vidékei, a Földközi-tengertől Dél-Afrikáig). A pozsgás növények között a liliomfélékhez tartozik. Vastag húsos leveleinek belsejében található zselés anyaga gyógyhatású, ami azonban a levegő oxigénjével érintkezve kedvező tulajdonságait néhány órán belül elveszíti. Ezért volt régóta csak ott ismert, ahol őshonos, mert frissen tudták felhasználni. Azonban kifejlesztettek egy stabilizációs eljárást, aminek eredményeképp az Aloe Vera jótékony hatású nedve bárki számára hozzáférhető.

A szervezetünket kb. 350 féle vegyület alkotja, ebből 240 féle megtalálható az Aloéban. Ami a legcsodálatosabb benne, hogy ezeknek az alkotórészeknek az egymáshoz viszonyított aránya a lehető legjobban igazodik szervezetünk igényeihez. Azt még a legrafináltabb gyógyszervegyészek is elismerik, hogy ilyet mesterségesen nem tudnak előállítani.


Az Aloe Vera hatásai az emberi szervezetre:

Kiemelkedő a sejtregeneráló hatása.
Ebből származik az, hogy a bőrünkre gyakorolt egyedüli hatása közismert. Behatol az emberi szövet legmélyebb részéig, így kiválóan használható kozmetikai célokra ránctalanító, bőrmegújító, fiatalító hatása miatt. A regeneráló, sebgyógyító hatása rendkívül jól érvényesül sérülések esetén, legyen a kiváltó ok égés, vágás, horzsolás, harapás, műtét vagy bármi. Megöli a baktériumokat, vírusokat és gombákat, ezáltal erős fertőtlenítő, fertőzésgátló, gyulladáscsökkentő hatása.

Az Aloe sejtmegújító hatása belsőleges fogyasztás esetén is érvényesül. Hámsejtek a testünk belsejében is vannak, ezek borítják üreges szerveink belső felületét. Ezért vált be kiválóan gyomorfekély, a vastagbél fekélyes, gyulladásos elváltozásai, székrekedés esetén. Normalizálja a táplálék emésztőrendszerben történő áthaladásának idejét, tökéletesíti az emésztést, javítja a táplálék felszívódását. Természetes (növényi) összetételének köszönhetően egészséges élettani állapotban tartja a testet, lehetőséget teremt a szervezetnek, hogy kijavítsa saját magát.

Immunrendszerre kifejtett jótékony hatása a vékonybélben zajlik.
Enzim és rosttartalma révén megtisztítja a vékonybél felszívó felszínét. A kesztyűujj-szerűen kidomborodó bélbolyhocskák közül eltávolítja az oda letapadt zsírban oldott vegyszermaradványokat. Ezáltal a vékonybél felszívó felszíne visszanyeri eredeti nagyságát. Ezt a hatást ez idáig semmilyen más gyógynövény esetében nem tapasztalták meg, nincs más tisztító kúra, ami ilyen kíméletesen és hatékonyan meg tudná tisztítani a vékonybél felszívó felszínét. Mivel az immunrendszerünk sejtjeinek kb. 70 %-a a belek falában található, az Aloe közvetlenül el tudja látni az immunsejteket a benne található tápanyagokkal. Így helyzetbe hozza az immunrendszert, hogy hatékonyabban működhessen.

A tisztítás megtörténte után regenerálja a felszívóhám esetleges sérüléseit. Ezzel megakadályozza olyan anyagok felszívódását, amelyeket az immunrendszer idegenként ismerne fel. Ez a hatás az ételallergiák megelőzéséért és kivédéséért felelős. Az Aloe enzimtartalma révén tökéletesíti a fehérjék emésztését és ezáltal is akadályozza az immunrendszer számára idegen fehérjedarabkák keringésbe jutását. Ennek köszönhető, hogy az Aloe hatékonynak bizonyult egyes izületi elváltozásokban és autoimmun betegségekben.

Az aloe kiváló májsejtregeneráló hatása révén segít a szervezetnek megszabadulni a felesleges vegyszermaradványoktól, mivel javítja a máj és a vese méregtelenítő működését.

 

A mappában található képek előnézete Tájképek Magyarországról